Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 3. 2009

Velikonočně laděná prohlídka tvrze

           Ve dnech 18. a 19. dubna proběhla akce Občanského sdružení "Tvrz Nemile u Zábřeha", tentokrát nazvaná, Velikonočně laděné prohlídky tvrze. Akce byla také součástí jedné z tras pochodu pořádaného 18. dubna KČT v Zábřeze. 

Návštěvníci této akce si mohli kromě prohlídky interiéru tvrze, tentokrát laděného velikonočně, prohlédnout také prodejní výstavku ručně zdobených svíček, vyráběných v Chráněné dílně Palonín

Své výrobky prezentovala také Keramika Hloušek ze Zábřeha. Návštěvníci si mohli prohlédnout a také zakoupit nejen dekorativní zboží, ale i předměty denní potřeby (hrnky, misky, formy,...).

Výrobky byly prezentovány zástupci jak Chráněné dílny v Paloníně, tak i Keramiky Hloušek.

V neposlední řadě byla ke shlédnutí také ručně psaná Pamětní kniha obcí Nemile a Filipov, ručně psaná Kronika školy v Nemili a také ručně psaná Kronika mateřské školy v Nemili. Své historické rodinné fotografie a dokumenty zapůjčil i jeden z občanů z Lupěného. 

Tímto děkujeme Obecnímu úřadu v Nemili a výše zmíněnému občanu Lupěného za zapůjčení kronik a dokumentů.

Jak to při akci na tvrzi vypadalo a o co jste přišli, se můžete podívat ve fotogalerii. Těšíme se nashledanou při příležitosti konání příští akce.

 

Náhledy fotografií ze složky Velikonočně laděná tvrz